Reteta Tiramisu: Cum se face cel mai gustos si elegant desert
In alegere acestui subiect m-au inspirat chiar prietenele mele care, zilele trecute, cautau disperate reteta tiramisu. De la ele am aflat ca aceasta combinatie intre mascarpone, piscoturi, putina cafea, zahar, oua si putin lichior de cafea, poate avea un gust fabulos.
Sa vedem, in continuare, care sunt ingredientele si modul de preparare ale acestui desert rafinat.
Reteta Tiramisu: Ingrediente
500 de grame de piscoturi
4 ouă
8 linguri de zahar
500 grame mascarpone
250 ml cafea
Cacao
3 linguri lichior de cafea
Reteta Tiramisu: Mod de preparare
De la inceput este important de spus ca daca ai in vedere sa folosesti cantitatile mentionate in ingrediente, cu Tiramis ca si desert mergi la sigur. Este aromat, se face relativ usor, perfect vara pentru ca este un desert rece.
In prima etapa ne ocupam de oua. Galbenusurile se amesteca mai intai cu zaharul vanilat si cu zaharul, dupa care se incorporeaza si crema mascarpone. In paralel, nu uitam de albusuri, care se bat spuma cu un praf de sare. Cand cele doua compozitii sunt gata preparate, nu ne ramane decat sa le amestecam si sa trecem la etapa urmatoare.
In urmatorul pas ne ocupam de piscoturi care se inmoaie, pe o singura parte, in cei 250 de mililitri de cafea. Ttrebuie sa spunem ca licoarea este ceva mai concentrata decat o cafea normala, si este racita, inainte de a fi folosita. In plus, in aceasta cafea au fost adaugate si cele 3 linguri de lichior.
Iata-ne ajungi la pasul trei care este, fapt, montajul prajiturii. O parte din piscoturile inmuiate se aseara intr-un prim strat pe fundul vasului in care facem reteta Tiramisu.
Peste ele se aseaza jumatate din compozitia cremoasa rezultata. Se repeta acest pas inca o data, piscoturi inmuiate, cealalta jumatate de crema, iar la final, prajitura este pudrata cu minunata cacao desppre care vorbeam in lista de ingrediente.
Inainte de a servi acest desert minunat, este important ca el sa fie tinut la frigider cateva ore, pentru ca gusturile sa se amestece. De asemenea, specialistii bucatatari ne sugereaza sa fim atente la anumite aspecte atunci cand preparam aceasta reteta tiramisu.
Ouale trebuie sa fie foarte proaspete si albusurile trebuie batute spuma foarte bine. In pus, inainte sa se amestece cele doua compozitii, trebuie avut in vedere ca zaharul sa fie complet topit.
Pofta buna!
Daca vreo sa incerci un alt desert racoritor, prepara si Inghetata de pepene rosu.